Uluslararası Çalışma Örgütü’nün Türkiye Direktörü olan Yasser Hassan, İsviçre’nin Cenevre kentinde gerçekleştirilen 112. Uluslararası Çalışma Konferansı hakkında basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Hassaan, Konferansın çok önemli sonuçlarla tamamlandığını vurgulayarak, biyolojik tehlike çeşitliliği konusunda yeni kabul edilen bir çalışma standardının özellikle önemli olduğunu belirtti. Bu standartın teknik bir alan olması sebebiyle üye devletlerin dikkatle incelemesi gerektiğini söyledi.
Hassan, sonuç bildirgesinin ücretsiz çalışmanın cinsiyetler arasında dengelenmesini, yaygınlığının azaltılmasını ve bu alandaki katılımcıların uygun şekilde tanınması ve temsil edilmesini hedeflediğini ifade etti. Konferansta ayrıca yapay zekanın iş üzerindeki etkilerinin de ele alındığını dile getirdi. Yapay zekanın hızla geliştiğine ve istihdam ilişkilerinde temel değişikliklere neden olduğuna işaret ederek bu konuya dikkat çekti.
Yapay zekanın hızla ilerlemesinin önemine vurgu yapan Hassan, işçi haklarının korunması, yeni becerilerin kazanılması ve yaşam boyu öğrenme gibi konuların da göz önünde bulundurulması gerektiğini belirtti. Değişen koşullara adapte olabilmek için yönetişim ve işbirliğinin önemini vurgulayarak bu konuların üzerinde durdu.
Hassan, ILO Türkiye Ofisinde düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamalarda, uluslararası arenadaki gelişmeleri Türkiye’deki kamuoyu ile paylaşmaya devam edeceklerini söyledi. 112. Uluslararası Çalışma Konferansı’nın önemli bir dönüm noktası olduğunu belirterek, bu konferansın temel aldığı kararların Türkiye’deki çalışma hayatını da etkileyebileceğini ifade etti.İşçi hakları ve çalışma koşulları konularında devletlerin işbirliğine ve ortak çözümlere duyulan ihtiyacı vurgulayarak, ilerleyen dönemlerde de benzer konferans ve toplantıların düzenleneceğini belirtti.